Μετάβαση στο περιεχόμενο
Lefteris

Αντιστοίχιση δίσκου δικτύου σε domain

Recommended Posts

Στο σενάριο μας χρειάζεται να κάνουμε αντιστοίχιση (map) κοινόχρηστου δίσκου/φακέλου σε υπολογιστή domain.
1) Στο εικονίδιο του Υπολογιστή κάνουμε δεξί κλικ -> αντιστοίχιση δικτυακού δίσκου (Map network drive)
CxZWtVe.png
2) Επιλέγουμε το γράμμα του δίσκου και την διαδρομή του  γράφοντας την στο πεδίο Φάκελος (Folder). 
Fwy5fv2.png
Εναλλακτικά μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί Αναζήτηση (Browse) όπου θα μας εμφανιστεί δέντρο των υπολογιστών του domain και πατώντας πάνω στον αντίστοιχο, επιλέγουμε το κοινόχρηστο στοιχείο του.
ugtFSvH.png
Επιλέγουμε Επανασύνδεση κατά την είσοδο (Reconnect at sign-in) ώστε να μην χρειάζεται να δίνουμε τα διαπιστευτήρια μας (credentials) κάθε φορά που κάνουμε σύνδεση στα Windows. 
Επίσης σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε διαπιστευτήρια (δηλαδή όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για την σύνδεση με τον δικτυακό δίσκο, γιατί πχ κάναμε σύνδεση ως διαχειριστές και πρέπει να συνδέσουμε τον δίσκο με τα διαπιστευτήρια του χρήστη, τότε επιλέγουμε το "Σύνδεση με χρήση διαφορετικών διαπιστευτηρίων"
Αυτό μπορούμε να το παραλείψουμε από το Πίνακας Ελέγχου->  Διαχείριση διαπιστευτηρίων και επιλέγοντας Διαπιστευτήρια των Windows να πατήσουμε πάνω στα αποθηκευμένα διαπιστευτήρια και να επιλέξουμε Επεξεργασία. Εκεί γράφουμε τα διαπιστευτήρια του χρήστη.

3) Πατώντας Τέλος (Finish) εμφανίζεται ένα πλαίσιο στο οποίο δίνουμε τα διαπιστευτήρια (με δυνατότητα επιλογής αποθήκευσης τους) και πατάμε ΟΚ. 

F5aMCen.png

Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να δούμε τον δικτυακό δίσκο/φάκελο, μια αιτία είναι και η περίπτωση το κοινόχρηστο στοιχείο να βρίσκεται σε παλαιότερη έκδοση των Windows (Server). Οπότε κάνουμε προσθήκη του πρωτοκόλλου SMB που για λόγους ασφάλειας είναι απενεργοποιημένο στα Windows 8.1/10
Πίνακας Ελέγxoυ-> Προγράμματα και δυνατότητες-> Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows και στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε "Υποστήριξη κοινής χρήσης αρχείων SMB 1.0 /CIFS"
(Control Panel ->  Programs and Features-> Turn Windows features on or off)

Je6i8LS.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use